Mistä kaikki lähti ja miten päädyin perustamaan Koirapalvelu Aadan?

Aada oli ensimmäinen oma koirani ja omaa yrityksen nimeä pähkäillessäni alkoi olla selvää että yrityksen nimi tulisi liittymään Aadaan, sillä syy miksi aloin kiinnostua enemmän ja enemmän eläinten käyttäytymisestä oli nimenomaan Aada ja sen haasteet.

Aada saapui vuonna 2007 ilostuttamaan arkeani, kovin villi ja riehakas pentu, joka oli aina mukana menossa. Ensimmäinen vuosi meni hyvin, lukuunottamatta pentuajan naskalihampaiden aiheuttamia tuhoja, aikuistuessaan kuitenkin aloin huomaamaan enenevissä määrin jonkinlaista pelkoa ja pelkoaggressiota tietyn tyyppisiä ihmisiä kohtaan. Yleisesti ottaen näitä olivat lapset ja miehet. Tästä hetkestä oikeastaan alkoikin oma tiedonjanoni ymmärtää lisää ja enemmän eläinten käyttäytymisestä.

Aadan kanssa kävimme alan ammattilaisilla ja sitä mukaa kun ohjeita ja apua saatiin, helpotti myös arkemme. Aada oli tutuille ihmisille maailman ihanin koira ja vieraiden ihmisten kanssa opimme toimimaan. Tuloksia saatiin kovalla työllä, oikea-aikaisella palkitsemisella ja lempeän johdonmukaisella ohjaamisella.

Aadan lisäksi laumaamme on kuulunut monia koiria, vierailevia hoitolaisia, uutta kotia etsiviä koiria ja näiden koirien kotiuttamisessa Aadalla oli aina iso rooli. Se oli usein se tuki ja turva, reilu ja rehti koirakaveri, johon uudet tulokkaat pystyivät luottamaan.

Aadan kanssa tuli harrastettua rally tokoa ja metsässä tehtiin jälkeä, sillä Aadalla oli hyvin tarkka nenä ja tykkäsi käyttää sitä. Valitettavasti Aada menehtyi syöpään sen ollessa vain vähän alle 8-vuotias. Kuitenkin haasteistaan huolimatta hän eli aina sata lasissa ja jokainen uusi päivä oli aina yhtä ihanaa.

Tällä hetkellä kotonani asustaa kaksi Romanian rescueta, 8-vuotias Cassie ja 14-vuotias Lexi sekä yksi suomalainen sekarotuinen, 10-vuotias Päke. Lexi jatkaakin Aadan tassun jäljissä ja toimii mukanani harjoituskoirana asiakaskäynneillä tarvittaessa.