Koirapalvelu Aada tarjoaa koirankoulutuspalveluita Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä. Koulutus tapahtuu aina eläimen ehdoilla ja perustuu positiiviseen vahvistamiseen ja oikea-aikaiseen palkitsemiseen. Ongelmakäytöksissä paneudutaan syiden selvittämiseen, ”hoidetaan syytä eikä oiretta” ja koulutus perustuu aina tutkittuun nykyaikaiseen tietoon eläinten käyttäytymisestä.

Kouluttajana toimii Saila Ryytty, joka on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2020. Kokemusta koirista on kertynyt yli 10 vuoden ajalta ja tällä hetkellä kotonamme asustaa kolme sekarotuista koiraa. Koirani ovat luonteeltaan hyvin erilaisia, on reippaita ja avoimia kuin myös arkoja, ja se on haastanut myös itseäni kehittämään omaa toimintaani ja opiskelemaan lisää eläinten käyttäytymisestä. Olen työskennellyt koirien kanssa jo vuosia, erityisesti rescuekoirien haasteet ovat tulleet vuosien varrella tutuksi. Sydäntä lähellä ovatkin juuri arjen haasteet ja yhteiselon helpottaminen niin että kaikilla osapuolilla olisi hyvä ja turvallinen olo. Työtehtävissä toimii myös rescuekoirani Lexi, joka on usein mukana harjoittelukoirana varsinkin remmikäyttäytymishaasteiden kanssa painivien ja arkojen koirien apuna.

Kouluttaja Saila on Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen, ja Koirapalvelu Aada on sitoutunut yhdistyksen eettisiin sääntöihin (https://www.elaintenkouluttajat.com/yhdistys/463-2/).